Álljunk a mérlegre…, vagy mégsem
Sok embert motivál az, ha rááll a mérlegre és meglátja a számot. Ha ön is ebbe a típusba tartozik, akkor a nyaralás után mérje le a súlyát, ha többet mutat a kelleténél, tűzzön ki egy célt és hajrá. Ha a másik csoportba tartozik, akiket néhány kiló felszedése lelomboz, vágjon bele az edzésekbe és egy hét után álljon mérlegre.
Igyunk sok vizet
A nyaralás alatt előfordul, hogy egy korsó hideg sörrel vagy egy nagy pohár fröccsel oltjuk a szomjunkat. Hazatérés után mellőzzük az alkoholt és igyunk sok vizet. Nem szükséges különböző léböjtkúráknak vagy méregtelenítő kúráknak alávetnünk magunkat, a sok víz is megteszi a hatását.
Rostban gazdag ételeket együnk
A szabadság alatt bizonyára nem mindenki követi a jól bevált étkezési szokásait. Ilyenkor megengedjük magunkat a kevésbé egészséges ételek fogyasztását is. Ahhoz, hogy visszaálljon az emésztésünk és leadjuk a felszaladt kilókat, érdemes rostban gazdag ételeket fogyasztani.
Főzzünk
Sokkal könnyebb visszaállni, ha saját magunk készítjük az ételeinket. Mi tudjuk, milyen alapanyagokból főzünk, mit teszünk az ételbe. Ha saját magunk főzünk, akkor elkerülhetjük, hogy az ételeink rossz szénhidráttal, cukorral készüljenek.
Legyen edzéstervünk
Ahhoz, hogy visszatérjünk a régi kerékvágásba és folytassuk a mozgást, nagy motivációt ad, ha van edzéstervünk. Persze az ideális edzésterv függ az egészségi állapottól, életkortól, étrendről és attól is, hogy milyen célunk van a mozgással, így nem árt, ha szakember segítségét is kérjük. Nagyon jó megoldás az is, ha beiratkozunk egy tánctanfolyamra vagy csoportos edzésre.
Ne legyünk kemények magunkkal
Fontos, hogy egy pillanatig se érezzük rosszul magunkat amiatt, hogy a nyaralás alatt kicsit leengedtünk. A pihenés mindenkinek jár, ám tegyünk meg mindent azért, hogy a szabadság után visszaálljunk a korábbi étrendre és mozogjunk rendszeresen.
Cukkinis-lencsés fasírt
Ahogy a fenti pontokban is említettük, a rostdús táplálkozás nagyon fontos a jó emésztéshez és segíti a fogyókúrát is. Élelmi rostokban gazdag például a zab, reggelire ajánlott zabkását fogyasztani. Sok rostot tartalmaznak a zöldségek és a gyümölcsök is. Ezúttal egy cukkinifasírt receptjét osztjuk meg olvasóinkkal, amiben lencse és zabliszt is van.
Hozzávalók:
2 db salátacukkini
1 csésze főtt lencse
1 szál újhagyma
2 db tojás
1 csésze zabliszt
só
bors
1 kávéskanál fokhagymapor
olaj
Elkészítés:
A cukkinit megmossuk, lereszeljük, kevés sóval megszórjuk és hagyjuk 10 percet állni, majd kinyomkodjuk a levét. Hozzákeverjük a főtt lencsét, a vékonyra szeletelt újhagymát, a tojást, a zablisztet, a sót, a borsot és a fokhagymaport. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk. A masszából golyókat, vagy pogácsákat formázunk és oldalanként 2-3 percig sütjük.
CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!