Johnny Mars, a Manchester City védőjének szakácsa a BBC-nek elárulta, mit eszik Kyle Walker a meccsek előtt: a játékos általában egy nagy tál bolognai spagettivel tölti fel energiatartályait.
Hozzávalók:
20 dkg spagetti
céklalé
1 közepes fej vöröshagyma
20 dkg darált marhahús
1 db sárgarépa
1 db szárzeller
olívaolaj
5 dkg sűrített paradicsom
2 dl húsleves alaplé
A recept rögtön egy csavarral kezdődik. Mars ugyanis a spagettit nem sós vízben, hanem céklalében főzi meg a játékosoknak. A tészta magába szívja a céklában található vasat és nitrátot, így Walker még energikusabb lesz a pályán.
A mártás elkészítéséhez a hagymát, a répát és a zellert egy aprítógéppel összeturmixoljuk, majd kevés olívaolajon megpároljuk a pürésített zöldségeket. Utána hozzáadjuk a darált marhahúst, fél órán át pároljuk, majd felöntjük a sűrített paradicsommal és az alaplével, s további 30 percen át főzzük. A tésztával együtt, reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk. A bolognai spagetti alapreceptjét megtaláljátok a mindmegette.hu-n.
Az angol fociválogatott étkezésére egyébként nagy figyelmet fordít a stáb. A csupasport.hu-n korábban beszámoltunk arról, hogy egy külön csapat felügyeli a játékosok étkezését, a szakértők minden ételt bevizsgálnak, nehogy ételmérgezést kapjanak a focisták.