A 2020-as The Best FIFA díjátadó gálán Robert Lewandowski lett az év férfi játékosa, ami papírforma-eredménynek mondható, miután az előző idényben a Bayern Münchennel triplázott, ráadásul a német bajnokságban, valamint a Bajnokok Ligájában is gólkirály lett. Talán nem túlzás azt állítani, ha a France Football a koronavírus-járvány miatt nem törli az Aranylabda-átadást, ezt a díjat ugyancsak a 32 éves lengyel csatár nyerte volna. S hogy mi a titka?
Állítólag a tehetség és a rengeteg munka mellett a felesége által összeállított különleges diéta is nagyban hozzájárult, hogy kihozza magából a maximumot.
Erről korábban is írtunk a Csupasporton, ám most a lengyel támadó egykori válogatott csapattársa, Thiago Cionek újabb részleteket osztott meg Lewandovski étkezéséről.
„Az a típusú futballista, aki mindig éhes a sikerre, és folyamatosan fejlődni akar – idézte a Mundo Deportivo Cioneket. – Rengeteget segített ebben a speciális diétája is. Felesége ismert dietetikus Lengyelországban, sok jó tanácsot tudott adni neki.
Korábban ő mesélte nekem, hogy igazán akkor kezdett el látványosan fejlődni, amikor változtatott az addigi étrendjén.
Ez olyannyira sikeres volt, hogy több válogatott játékos is követni kezdte, körülbelül öten változtattak miatta az addigi táplálkozásukon. Azóta ez is alapvető része a felkészülésének.”
S hogy melyek a müncheni játékos étrendjének alappillérei?
„A meccsnapon nagyon sok fehérjét fogyaszt, és reggelire mindig eszik tonhalat – folytatta Cionek. – Viszont kerül mindent, amiben glutén vagy laktóz van. A meccs előtti napon vacsora előtt mindig rizspudingot eszik, ami tele van szénhidráttal és glükózzal. Ez másnap sok energiát ad neki, a regeneráció során pedig főleg zöldségeket és avokádót eszik.”
Robert Lewandowski az idei európai Szuperkupa után jövő márciusban bizonyára ismét pályára lép Magyarországon, a lengyel válogatott budapesti vb-selejtezőjén.
CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!