Az alábbiak szezonális gyümölcsökből és zöldségekből érdemes minél többet fogyasztani.
Sütőtök
Az ősz kihagyhatatlan finomsága a sütőtök. Egy csésze sütőtökkel fedezzük a napi A-vitamin-szükségletet. Ezenkívül tele van antioxidánsokkal, rosttal, káliummal. A sütőtök kiváló edzés utáni étel. Készíthet belőle krémlevest, sütve remek köret húsok mellé, és turmixba is teheti.
Kelbimbó
A kelbimbótól sokan ódzkodnak puffasztó hatása miatt. Pedig magas C-vitamin-tartalmával erősíti az immunrendszert, a benne található B-vitaminnak köszönhetően pedig energikusabb lesz az ember. Nagyon sok rostot és antioxidánst tartalmaz. Grillezve lehet salátaalap vagy köret is.
Gomba
A gombának magas a fehérjetartalma, ezért kiváló húspótló, ráadásul antioxidánsban és D-vitaminban gazdag. Utóbbi központi szerepet játszik a csontok fejlődésében, erősségében. A gomba nagyon sokoldalúan beépíthető az étrendbe. Reggel készíthet gombás omlettet, ebédre hozzáadhatja tésztaszószokhoz, vacsorára fogyaszthatja grillezve.
Alma
„Mindennap egy alma, az orvost távol tartja” – bizonyára mindenki hallotta már ezt a mondást. Az ősz leggyakoribb gyümölcse segít stabilizálni a vércukorszintet. Egy alma elfogyasztásával szinte fedezzük a szükséges napi gyümölcsadagot. Az almában is sok az antioxidáns, fogyaszthatjuk desszertként is: párolva, fahéjjal megszórva és görög joghurttal leöntve.
CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!