A mali származású spanyol jobbszélső, Adama Traoré első pillantásra inkább tűnhet rögbi-, NFL-játékosnak vagy akár testépítőnek, mint profi futballistának. A Barcelona-nevelésű, később az Aston Villában, a Middlesbrough-ban, majd egy kisebb barcelonai kitérővel 2018 óta a Wolverhampton Wanderersben szereplő játékost nevezik Hulknak is, hiszen már-már a Marvel-karaktert idézőek az izomkötegei. Ez főleg annak tükrében tűnik meglepőnek, hogy Traoré korábban arról beszélt, ő bizony nem szokott súlyt emelni.

Fotó: Adama Traoré – Instagram
„Tudom, hogy az emberek nem hiszik el, de tényleg így van” – mondta még évekkel ezelőtt a Marcának. Képzeljük el, mi lenne, ha a megszokott erőnléti edzések mellett még ez is bekerülne a programjába… Hiszen a korábbi Wolves-csapattárs, Romain Saiss szerint az izomzata miatt még így is megkeresték Traorét NFL-együttesek, hogy játsszon náluk.
Persze a fizikuma nem egyik napról a másikra alakult ki: az edzőteremben kemény munkát végez, például szalag-ellenállásos ugrásokat és térdfelhúzást súlyokkal.
Az izomkolosszus sebessége is ámulatba ejtő. Korábban az olimpiai bajnok sprinterrel, Darren Campbell-lel dolgozott, és nemcsak intenzív gyorsasági gyakorlatokat végzett, hanem lassabb elemek is bekerültek a programba.
„Mindig azt mondta, hogy nem kell száz százalékot nyújtanom, mert valószínűleg hetvennel is meg tudok verni egy játékost, és akkor több energia marad a folytatásra” – fogalmazott, hozzátéve, sokszor tudna gyorsabb lenni, de inkább arra koncentrál, hogy későbbre is legyen oxigén a jó döntések meghozatalához, amikor nála van a labdával.

Fotó: Adama Traoré – Instagram
Az erőnléti munka mindig kéz a kézben jár a helyes táplálkozással, amelynek részleteiről a futballista nem sokat beszélt. Azt viszont megemlítette, mennyire nehéz volt átszoknia az angol mentalitásra, amikor 2015-ben megérkezett a szigetországba.
„Spanyolországban teljesen megszokott, hogy este tízkor kezdünk vacsorázni, míg Angliában hét körül van vacsoraidő.”

Fotó: Imago Images
Az elszántságát az is erősítette, hogy a Barcelona kötelékében volt alkalma Lionel Messivel edzenie.
„Ez olyasmi, amit sosem felejtek el. Mindig ő hagyta el utolsóként a pályát, és keményen dolgozott az edzőteremben is. Ha a világ legjobb játékosa így hajt, mit mondjunk mi, többiek? Lehetsz akármilyen tehetséges, munka nélkül nem megy.”
CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!