A világjárvány után a legnépesebb félmaratoni lehet a 39. Wizz Air Budapest Félmaraton

Két hét múlva rajtol a 39. Wizz Air Budapest Félmaraton, amely az előnevezések alapján a koronavírus-járvány utáni időszak legnépesebb hazai félmaratoni eseménye lesz.

Bár a hőség még kitart, a naptár szerint közeledik a szeptember, és így kezdődik az őszi futószezon – írja közleményében a 39. Wizz Air Budapest Félmaratont szervező Budapest Sportiroda. – Az eddig beérkezett nevezések alapján várhatóan bőven tízezer fölötti résztvevőre számítanak a szervezők szeptember 8-án, a 39. Wizz Air Budapest Félmaraton távjain. A 21.1 kilométeres versenyre eddig 8500 nevezés érkezett, ami ezzel a koronavírus-járvány utáni időszak legnépesebb félmaratonja lesz, a kiegészítő távokra pedig 4000 fölötti nevezést regisztráltak.

A járvány után – amely a tömegrendezvényeket és az utazást is ellehetetlenítette –, csak lassan tér vissza a 2020 előtti szintre a szabadidős sportesemények indulói létszáma. Ugyanakkor az adatokból az is kiderül, hogy beindult a futóturizmus, ismét felfedezték maguknak a külföldi hobbifutók Budapestet.

Az őszi futószezont megnyitó budapesti esemény sikere annak is köszönhető, hogy a világ minden tájáról jelentkeztek, és itthon is egyre többen futnak heti rendszerességgel annyit, hogy képesek teljesíteni a klasszikus maratoni táv felét. Nagyjából minden ötödik induló életében először vág neki a 21 ezer 97 méteres kihívásnak, amely az egyik legnépszerűbb táv a hazai futóversenyeken.

„Örömmel jelenthetjük, hogy kijött a koronavírus-járvány okozta gödörből a magyarországi futóközösség, és olyan erős, hogy még egy ilyen meleg nyár sem gátolta meg a futókat abban, hogy felkészüljenek az őszi szezon első kemény megméretésére, a 39. Wizz Air Budapest Félmaratonra. Szeptember 8-án minden szempontból egy igazi, klasszikus tömegversenyt láthatnak majd a nézők, amelyen ott lesznek a legjobb hosszútávfutók, hiszen ez a hivatalos félmaratoni magyar bajnokság, és ott lesznek mintegy kétezren azok is, akik életükben először futnak 21 kilométert. Igazán méltó nyitánya lesz az őszi futószezonnak” – nyilatkozta Kocsis Árpád, a szervező Budapest Sportiroda ügyvezetője.

A 39. Wizz Air Budapest Félmaraton mellett a 21,1 km-es táv teljesíthető kétfős váltóban a Kometa Páros Félmaratonon, háromfős váltóban pedig a Xylem Trió Félmaratonon is.

Azok pedig, akik túl soknak érzik a 21 kilométeres távot, a Szimpatika 10 km-es, illetve a 2.3 kilométeres Wizz Air Lágymányos-kör futamon is indulhatnak szeptember 8-án, vasárnap, a lágymányosi Pázmány Péter sétányon kialakított versenyközponttól.

A szervezők hangsúlyozzák, az őszi futóünnep nemcsak a nevezőknek lesz életre szóló élmény, nézőként is érdemes kilátogatni a versenyre.

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

A második napon abba akarta hagyni a futást, de a csapat miatt nem adta fel
Testvére tragédiája sokáig beárnyékolta a legendás Messner pályafutását
Felnőttként tévesen gyerekfutammal kezdte, mostanra már a páros Ub-teljesítés is megvan neki
Kosárlabda ez is, de palánkok nélkül és sajátos szabályokkal
A balatonfüredi hatnapos vb-n megdőlt a legendás Janisz Kurosz világcsúcsa!

Videók

Hetvenévesen úgy futotta le a száz métert, hogy leesett a nézők álla
Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon

Hegymászás

A szerencse nem más, mint utolsó tartalékaink mozgósítása – az Eiger krónikája
Sikertelen csúcstámadás és tragédia az első magyar Himalája-expedíción
A hegymászás hőskora: elsőre rögtön tíz magyar jutott fel egy nyolcezres csúcsra

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

Öt csodálatos túraútvonal, amelyek néhány óra alatt teljesíthetők
8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.