Bokatöréséből felépülve elérte a bűvös 70 kilométert, amiből majdnem 73 lett

Esőben rajtolt, nem hozott sem cserezoknit, sem cserecipőt, de Horn Zsanett így is 72.88 kilométert megtéve győzött a nők között a BUFF hatórás számában.

Remek győzelmet aratott a Balatonfüredi UltraFutó Fesztiválon. Milyen céllal érkezett?

Előzetesen kilométerszámot tűztem ki magam elé – monda Horn Zsanett. – Korábban futottam már hat óra alatt hatvannyolc és hatvankilenc kilométert is, de a hetvenet még nem értem el, így most az volt a célom. Amikor meglett a hetven kilométer, úgy voltam vele, hogy onnantól sétálok, de az egyik segítőm szólt, hogy fussak még, hadd legyen egy kis „apró” fölötte, és akár meglehet az edzőm által emlegetett hetvenhárom is. Ennek hatására elkezdtem még kocogni a hajrában, de természetesen nagyon boldog voltam, amikor elértem a bűvös hetvenes határt.

Milyen volt a futás?

Az edzőmmel egyeztetve mindössze annyi volt a taktikám, hogy egyenletes tempóban fussak, ő a rajt előtt a hetvenhárom kilométert tűzte ki, ez majdnem meglett. Igyekeztem figyelni a frissítésre, az viszont nem segített, hogy esőben kellett rajtolni.

Az kevésbé zavar, ha menet közben kezd el esni, de ha esőben kell rajtolni, azt nem nagyon szeretem. Nem esett jól a sok víz, de hát az időjárási körülmények mindannyiunknak ugyanazok voltak. És ráadásul én csak hat órát futottam, szavam nem lehet a hosszabb távot futókhoz képest…

Körülbelül az első két órában zuhogott, majd egyre kellemesebb lett az idő. A pálya nem volt rossz, de nekem nem jött be, nagyon sok kanyar tarkította az útvonalat, a fordítóknál pedig rengeteg pocsolya volt. A talpamnak egyáltalán nem esett jól a sok víz. A versennyel és a szervezéssel viszont mindenki elégedett lehet, ismét nagyszerű rendezést láthattunk Baranyai Mátééktól.

Az esős rajt volt a legnagyobb kihívás?

Mivel nem hoztam sem cserezoknit, sem cserecipőt, ötven kilométertől már nagyon fájt a talpam, de szerencsére a korábban törött bokámat nem igazán éreztem, elviselhetően sajgott.

Ha már a törött bokáját említette: hogy történt az eset?

Tavaly decemberben külső bokatörést szenvedtem, ami miatt előbb gipszet kellett viselnem, majd rögzítőt kaptam. Februárban lassú sétával és kocogással elkezdtem a mozgást, de nehéz volt visszaállni a saját tempómra. Az első versenyem a márciusi BSZM volt, ami egészen jól ment, igaz, itt volt mindennap pihenő, ami könnyebb, mint egészben lefutni a kétszáztizenegy kilométeres Ultrabalatont.

Motivációs céllal karácsonyra kaptam nevezést az Ultrabalatonra, ám úgy voltam vele, előbb megnézem a BSZM-et, majd utána döntök. Mivel azt éreztem, hogy napról napra erősebb a lábam, ott voltam az Ultrabalatonon, amely hála a biciklis kísérőmnek egész jól sikerült, harmadik helyen értem be a célba.

A nyáron kicsit kevesebbet futottam, mint a korábbi években, a nyári versenyekből csak a Korinthosz 80-on és a Szőlőskörön vettem részt.

Milyen céljai vannak még az év hátralévő részére?

Az október végi Super6 hatórás verseny még tervben van, illetve a novemberi Korinthosz Final Dance-en is ott szeretnék lenni. Ezt követően idén már nem tervezek versenyezni, kis pihenő után kezdődik az alapozás 2025-re.

 

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Megdőlt a férfi félmaratoni világrekordja Valenciában!
Bokatöréséből felépülve elérte a bűvös 70 kilométert, amiből majdnem 73 lett
Mintegy kétezren futottak Kolonics Györgyre emlékezve
Nem voltak nagy vágyai, végül egyéni csúcsot döntött a BUFF-on
A fitneszvilág sztárjai Budapesten versenyeztek

Videók

A tizenkettedik világrekordjáért vállalta, hogy emberi csúzli lesz
Kényelmes, de ijesztő: így alszanak a sziklamászók a semmi fölött
Hetvenévesen úgy futotta le a száz métert, hogy leesett a nézők álla

Hegymászás

Találtak egy bakancsot, megoldódhat a Mount Everest százéves rejtélye
Testvére tragédiája sokáig beárnyékolta a legendás Messner pályafutását
A szerencse nem más, mint utolsó tartalékaink mozgósítása – az Eiger krónikája

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

Öt csodálatos túraútvonal, amelyek néhány óra alatt teljesíthetők
8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.