Erősödött a szakmai stáb, kiváló a csapat – Magyarország készül a balatonfüredi backyard-vb-re

Baranyai Máté főszervezésében szombaton jön a Szőlőskör, majd a One Way Ticket és a BUFF, októberben pedig ő vezeti a magyar csapatot a hazai backyard-világbajnokságon.

Mozgalmas hetek elé néz ön és csapata, ugyanis az őszi futó- és ultrafutószezon rengeteg izgalmas rendezvényt tartogat.

Még csak a korai fajtákat szüretelik a Balaton-felvidéken, amikor a Pezowood Szőlőskör szombaton immáron tizenegyedik alkalommal élettel tölti meg Balatonszőlőst és a környező falvakat – mondta Baranyai Máté versenyszervező, a Runion alapítója. – E legendás ötven kilométeres ultrafutóverseny idén is nagyszerű hangulatot ígér, és a betétszámokkal, családi és gyermekprogramokkal, kulturális attrakciókkal várja szeretettel szeptember hetedikén a sportolókat és az érdeklődőket. Az esemény ötven kilométeres távja korosztályos díjazást mutat az itiner szerint. Ezt követi egy héttel az első magyar backyard ultraverseny, a hagyományos One Way Ticket, ahol a végtelenig is lehet futni, de a műfajt kóstolgatók számára ínyencségnek bizonyulhatnak a fix betétszámok is – például a száz kilométer – a szokásos és csodálatos tihanyi pályán. Eredetileg a nyár elején lett volna a verseny, de a tavasz végi negyvennyolc órás világbajnokság miatt változtatnunk kellett, azonban jövő évtől ismét június elején rendezzük meg a One Way Ticketet. A verseny korosztályos, így mindenki találhat megfelelő ellenfelet önmagán túl is.

Szeptember utolsó hétvégéjén pedig jön a szokásos őszi BUFF, amelyen nem csak a hagyományos huszonnégy órás megméretésből áll.

Így van, tartunk százmérföldes Spartathlon kvalifikációs futamot és a szokásos hat- és tizenkét órás betétszámokat is.

Bár eddig is izgalmas dolgokról esett szó, térjünk rá a backyard satelite világbajnokságra, amelyre nemrégiben hirdetett keretet a magyar válogatott csapatvezetőjeként.

Nemcsak én, a specialisták pláne készülnek hosszú ideje erre a világversenyre, amely Balatonfüreden lesz. Fontos hangsúlyozni, hogy a válogatott keret kialakítása különböző szabályok szerint történt. A válogatottba be lehetet kerülni az elmúlt két év teljesítménye és a kétezerhuszonkettes vb-n szerzett kvalifikáció alapján, vagy egy silver ticket verseny megnyerésével. Jól mutatja e versenyszám fejlődését, hogy a vb hatodik helye és a csapatvilágcsúcs elérése többeknek csak a tartaléksorra volt elég. A tizenöt fős magyar válogatott három hölgy és tizenkét férfi versenyzőből tevődik össze, a négytagú tartaléksorban két fiú és két lány vár bevetésre. Idén erősödött a szakmai stáb is, nagyon sokan segítik majd a válogatott minél jobb szereplését, de továbbra is várják önkéntesek jelentkezését a nemzeti együttes körüli teendőkhöz.

Ha már a szakmai stábot említette, remek futók és nagyszerű szakemberek kerültek be, többek között ott lesz a csapattal Geszti Péter, Lengyel Ákos, Pósa Tibor, Szilágyi Gyula és Wittmann János is. Mi a pontos időpontja a backyard-világbajnokságnak?

A verseny október tizenkilencedikén rajtol el, a pálya az ideálishoz közeli, kevés kanyarral, szinte sík és végig kivilágított 6706 méteres hurok a Balaton partján, a sétányok legszebb részein. A backyardban hatalmas fejlődés tapasztalható, mind a részt vevő országok számát tekintve, mind a versenyzők teljesítményét és minőségét nézve, így ezek figyelembevételével a top tízbe kerülés már hatalmas eredmény volna, míg a két évvel ezelőtti produkció és a hatodik hely megszerzése erőn felüli teljesítmény lenne a srácoktól. A csapatvilágrekord, amikor legutóbb kieső nélkül meneteltünk több mint harminc órát? Csodaszámba menne, ha megdöntenénk, de ezzel a nagyszerű csapattal talán nem lehetetlen küldetés. Maximálisan megbízom mindenkiben, tudom, hogy csodálatos sportemberek alkotják a válogatottat. Természetesen szeretettel várjuk a szurkolókat a világbajnokságra, bizonyosan sokat jelent sportolóinknak a biztatás. Éjen a magyar ultrafutás!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

A második napon abba akarta hagyni a futást, de a csapat miatt nem adta fel
Testvére tragédiája sokáig beárnyékolta a legendás Messner pályafutását
Felnőttként tévesen gyerekfutammal kezdte, mostanra már a páros Ub-teljesítés is megvan neki
Kosárlabda ez is, de palánkok nélkül és sajátos szabályokkal
A balatonfüredi hatnapos vb-n megdőlt a legendás Janisz Kurosz világcsúcsa!

Videók

Hetvenévesen úgy futotta le a száz métert, hogy leesett a nézők álla
Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon

Hegymászás

A szerencse nem más, mint utolsó tartalékaink mozgósítása – az Eiger krónikája
Sikertelen csúcstámadás és tragédia az első magyar Himalája-expedíción
A hegymászás hőskora: elsőre rögtön tíz magyar jutott fel egy nyolcezres csúcsra

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

Öt csodálatos túraútvonal, amelyek néhány óra alatt teljesíthetők
8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.