Látta, hogy meglehet, végül barátai belehajszolták a privát UTT-pályacsúcsba

Jóború László 12 óra 41 perces idővel pályacsúccsal teljesítette a 130 kilométeres privát UTT-t.  Látta, hogy meglehet, végül barátai belehajszolták a privát UTT-pályacsúcsba

Nagyszerű futással, pályacsúcsot döntve teljesítette a privát Ultra Tisza-tó eseményt. A rekorddöntés volt a célja a rajt előtt?

Ebben az évben nem sok hosszút futottam, úgy voltam vele: nézzük meg, milyen is a privát Ultra Tisza-tó – mondta Jóború László, aki 12 óra 41 perces idővel pályacsúccsal teljesítette a 130 kilométeres privát UTT-t. – A Kör után az Ultra Trail Hungary száztizenegy kilométeres távját teljesítettem, az UTT-n pedig korábban csak váltóban vettem részt. Vannak olyan ismerőseim, akik korábban már ott voltak ezen a versenyen, ők csak jókat mondtak róla. Természetesen előzetesen megnéztem a pályacsúcsot, és láttam, hogy bizony meg lehet dönteni. A barátaim nem meglepő módon nyomást helyeztek rám a rekorddöntéssel, de az én elsődleges célom a teljesítés volt. Ahogy haladtam előre, a kísérőim gyakorlatilag belehajszoltak a pályacsúcsba.

Milyen volt a futás?

Érzéssel szoktam futni, azt a tempót követem, amely kényelmes számomra. Ez most is így történt, ráadásul az elején az időjárással szerencsésnek bizonyultam, hűvös és felhős volt. Aztán… A fordító után elkezdett esni, akkor elég hideg is lett, a kezeimet ekkor alig tudtam mozgatni, gyakorlatilag a kupakot nem tudtam lecsavarni a palackról, annyira fázott a kezem. Öt tíz körüli tempót igyekeztem tartani, de természetesen az idő előrehaladtával lassultam, és egészen öt ötvenig zuhantam. Az első kör remekül ment, a második már pihenősebben telt, nem volt kellemes hidegben futni, az izmok jobban elmerevednek ilyenkor. A második körben gyorsabban, menet közben frissítettünk, igyekeztem folyamatosan mozgásban maradni. Egyszer kellett átöltöznöm az eső miatt. Kecskeméti Boglárka idén márciusban első hölgyként teljesítette a privát UTT-t, és kaptam tőle kis kártyákat, amelyekre különböző motivációs szöveg volt írva. Ez nagyon jól esett nekem, és elképesztően motivált. Ezúton is köszönöm neki.

Mi volt ezúttal a legnagyobb nehézség?

A hideg és a táv. Az utóbbi időszakban nem futottam sokat, így tudtam, hogy nem tudok majd eszeveszett tempót menni. Tartalékolnom kellett, ám az első kör után láttam, hogy így is meglehet a pályarekord. Arra külön figyeltem, hogy ne fussam el az elejét, tudtam, hogy sokan követnek az interneten, ami szintén igencsak motivált.

Milyen céljai vannak a közeljövőt nézve?

Legközelebb az október közepén megrendezendő Ultrabalaton Trail-en leszek ott egyéniben, tavaly ez volt az első száz kilométer feletti megmérettetésem, így különleges számomra az esemény. Akkor sokáig az első helyen haladtam, végül harmadik lettem. Ami a későbbieket illeti, nem tudom, hogy lesz-e újabb Kör-teljesítés, illetve azt sem, hogy jövőre mi lesz az Ultrabalaton-részvételemmel. Lehet, hogy egyéniben megyek, de az is benne van a pakliban, hogy váltóban, sok mindenen múlik. Rengeteg a kérdőjel, de az biztos, hogy folyamatosan mozgásban leszek, hiszen fontos számomra a futás.

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Látta, hogy meglehet, végül barátai belehajszolták a privát UTT-pályacsúcsba
A rajtnál döntötte el, hogy győzni akar – meg is nyerte az 50 kilométeres versenyt
A nehézségek ellenére bőven szintidőn belül teljesítette az UTMB-t
Chicagóban megdőlt a női maratonfutás világcsúcsa
Sportolók kedvencei – 5 érdekesség a quinoáról

Videók

A tizenkettedik világrekordjáért vállalta, hogy emberi csúzli lesz
Kényelmes, de ijesztő: így alszanak a sziklamászók a semmi fölött
Hetvenévesen úgy futotta le a száz métert, hogy leesett a nézők álla

Hegymászás

Találtak egy bakancsot, megoldódhat a Mount Everest százéves rejtélye
Testvére tragédiája sokáig beárnyékolta a legendás Messner pályafutását
A szerencse nem más, mint utolsó tartalékaink mozgósítása – az Eiger krónikája

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

Öt csodálatos túraútvonal, amelyek néhány óra alatt teljesíthetők
8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.