Hozzávalók:
Az alaphoz:
20 dkg darált mandula
15 dkg datolya
A krémhez:
2 db érett avokádó
3 ek cukrozatlan kakaópor
1 ek kókuszolaj
10 dkg nyírfacukor
Elkészítés:
A darált mandulát és a datolyát késes aprítóba tesszük, és összemixeljük. Egy tortaformát kibélelünk frissen tartó fóliával vagy sütőpapírral, és belenyomkodjuk a masszát. Hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a krémet. Az avokádót meghámozzuk, kettévágjuk, a magját kiszedjük. Kisebb darabokra vágjuk, majd a kakaóporral, a kókuszolajjal és a nyírfacukorral az aprítóba tesszük, és krémesre dolgozzuk. A csokikrémet a tortára simítjuk. A tetejét megszórhatjuk kakaóporral, és díszíthetjük félbevágott mandulával. 2-3 órára visszatesszük a hűtőbe, majd felvágjuk.