Hozzávalók:
1 fej brokkoli
1 ek tökmag
1 ek napraforgómag
2 db tojás
6 ek zabpehely
1 ek zsemlemorzsa
só
bors
Elkészítés:
A brokkolit rózsáira szedjük, enyhén sós vízben puhára főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük, végül aprítógéppel daraboljuk. A magvakat egy serpenyőben megpirítjuk, és a tojással, zabpehellyel, zsemlemorzsával együtt a brokkolihoz keverjük. Sóval, borssal ízesítjük. A masszából lapos korongokat formázunk, és kókuszolajban kisütjük.
Miért ajánljuk?
A brokkoli az egyik legegészségesebb zöldség. Vitaminokban és ásványi agyagokban gazdag, sok benne a kalcium, ami jót tesz a csontoknak. Magas rosttartalmának köszönhetően pedig jó hatással van az emésztésre.