Hozzávalók:
20 dkg bulgur
1 db kígyóuborka
2 db kaliforniai paprika
2 db paradicsom
petrezselyem
olívaolaj
citrom
Elkészítés: A bulgurt megmossuk és 1,5-szeres mennyiségű vízben megfőzzük. Ha apró szemű, akkor elég leforrázni és fél órán át lefedve hagyni. Az uborkát, a paprikát és a paradicsomot apróra vágjuk. A bulgurt villával fellazítjuk, és összekeverjük a zöldségekkel. Olívaolajjal és citromlével meglocsoljuk és megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel.
Miért ajánljuk?
A bulgur kiváló alternatívája a rizsnek. Rosttartalma ötször több, mint a barna rizsnek például, ezért ajánlják cukorbetegségben, vagy inzulinrezisztenciában szenvedőknek és az egészséges életmód követőinek is. A glikémiás indexe alacsony, nem okoz vércukorszint-ingadozást.