Hozzávalók:
2 db cékla
¼ bögre malátaszirup (bármilyen cukorpótlóval helyettesíthető)
3 db tojás
1/3 bögre alacsony zsírtartalmú tej
¼ bögre olívaolaj
1.5 bögre teljes kiőrlésű liszt
1 evőkanál kakaópor
1 teáskanál sütőpor
5 dkg étcsokoládé
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A céklát meghámozzuk, lereszeljük, és egy nagyobb tálban összekeverjük a maláta sziruppal, a tojással, a tejjel, az olívaolajjal. A lisztet, a kakaóport és a sütőport összekeverjük egy másik tálban, majd hozzáadjuk a nedves hozzávalókhoz, beletesszük az apróra tört étcsokoládét, és összekeverjük. A tésztát muffinformákba töltjük, és 20 perc alatt készre sütjük.