Hozzávalók:
2 db tojássárgája
2 tk mustár
2 db szardellafilé
4 gerezd fokhagyma
3 ek citromlé
1 ek reszelt parmezán
1 dl olívaolaj
1 tk Worcester-szósz
2 fej római saláta
20 dkg koktélparadicsom
2 db csirkemellfilé
só
bors
olaj
1 szelet teljes kiőrlésű toastkenyér pirítva
Elkészítés: A tojások sárgáját a mustárral, a szardellafilével, 1 gerezd összezúzott fokhagymával, a citromlével és a parmezánnal pürésítjük, miközben cseppenként hozzáadjuk az olívaolajat. A Worcester-szósszal, sóval és borssal ízesítjük. A salátát leveleire bontjuk, falatnyi darabokra tépkedjük, majd egy tálba tesszük. A koktélparadicsomokat félbevágjuk, és a salátához tesszük. A húst sózzuk és borsozzuk, majd 0,3 dl felforrósított olajon, közepes lángon pirosra sütjük. Egy másik serpenyőben felforrósítunk 0,2 dl olajat. A megmaradt fokhagymát megsütjük rajta, majd kivesszük. A salátát és a paradicsomot tányérra halmozzuk, majd rátesszük a szeletekre vágott csirkemellet és meglocsoljuk az öntettel, majd ráhalmozzuk a kockára vágott pirítóst.