Hozzávalók:
30-40 dkg csirkemell
só
bors
olívaolaj
1 db citrom leve
1 db lime leve
1 db kígyóuborka
2 dl zsírszegény joghurt
só
1 gerezd fokhagyma
saslikpálcika
Elkészítés:
A csirkemellet kisebb kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd felhúzzuk a saslikpálcikákra. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Egy tepsit vékonyan meglocsolunk olívaolajjal, majd lefektetjük benne a csirkemellnyársakat, és meglocsoljuk a lime- és citromlé háromnegyedével. Lefedve sütjük 15 percig az egyik, majd 15 percig a másik oldalát, majd a fóliát levéve 10-10 percig pirítjuk. A dzadzikihez az uborkát megmossuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és sózzuk. Kicsit állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk a levét. A joghurtot összekeverjük a zúzott fokhagymával és a maradék citromlével, majd beleforgatjuk az uborkát. A dzadzikit a csirkemellnyársakkal tálaljuk.