Hozzávalók:
40 dkg csirkemellfilé
2 tk csilipor
2 tk paprika
2 tk őrölt kömény
1 tk fokhagymapor
1 tk só
olívaolaj
1 fej karfiol
1 db avokádó
2 db paradicsom
1 db lime
Elkészítés: A csirkemellet megtisztítjuk, szeletekre vágjuk. A csilit, a fűszerpaprikát, a köményt, a fokhagymaport és a sót összekeverjük az olívaolajjal, majd bedörzsöljük vele a csirkemellet. A húst tepsibe tesszük, és 170 Celsius-fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a csirke meg nem puhul. A karfiolt rózsáira bontjuk, és egy aprítóban összeaprítjuk. Serpenyőben némi zsiradékon megpirítjuk, hozzákeverjük a kisebb kockákra vágott avokádót és paradicsomot, majd a lime levével meglocsoljuk. A sült csirkemellel tálaljuk.
Miért ajánljuk?
A karfiol az egyik legnépszerűbb zöldségünk, tele vitaminokkal, rostokkal és ásványi anyagokkal. Szinte nem is tartalmaz szénhidrátot, mivel 10 dkg nyers karfiol mindössze 30 kalória, s négy gramm szénhidrát. A csirkemell pedig az egyik leggazdagabb fehérjeforrás.