Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
olívaolaj
3 ek citromlé
2 ek nyírfacukor
35 dkg csirkemell filé
só
bors
30 dkg kelbimbó
Elkészítés:
A megtisztított vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk és az olívaolajon megpároljuk. Amikor a hagyma már összeesett, hozzáadjuk a citromlevet és a nyírfacukrot és pár perc alatt felforraljuk, majd levesszük a tűzről. A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, sózzuk-borsozzuk. A kelbimbót megtisztítjuk és félbevágjuk. A húst és a kelbimbót egy tűzálló tálba tesszük, összeforgatjuk a mártással. 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük lefedve, majd utána 15-20 percig pirítjuk még.