Hozzávalók:
20 dkg csirkemell
só
bors
olívaolaj
1 csomag madársaláta
2 db paradicsom
1 db kígyóuborka
2 ek joghurt
Elkészítés:
A csirkemellfilét vékony csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és kevés felhevített olívaolajon egy serpenyőben pirosra sütjük. A paradicsomot és az uborkát felszeleteljük, összeforgatjuk a madársalátával, ráhelyezzük a csirkemellszeleteket és meglocsoljuk joghurttal.
Miért ajánljuk?
A csirkemell kiváló minőségű fehérjékből áll, a benne található kis mennyiségű zsír is telítetlen zsír, ezért ajánlják sokszor a vörös hús alternatívájaként a diétába. A madársaláta ásványi anyagokban, vitaminokban egyaránt bővelkedik. A fejes salátához képest kétszeres mennyiségű C-vitamint tartalmaz. Tisztító és immunerősítő hatása van, a kalóriatartalma pedig nagyon alacsony.