Hozzávalók:
30 dkg csirkemellfilé
15 dkg lencse
3 szál sárgarépa
2 szál petrezselyem
1 fej kisebb zeller
1 fej kisebb vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 ek olívaolaj
só
bors
1 ek paprikakrém
Elkészítés:
A lencsét 2–3 órára beáztatjuk. A csirkemellet apró kockára vágjuk, a zöldségeket megpucoljuk, felszeleteljük. Az apróra vágott vöröshagymát olajon megpároljuk, hozzáadjuk a csirkemellet, és fehéredésig sütjük. Hozzáadjuk a répát, a petrezselymet, a zellert és a lencsét, majd felöntjük két liter vízzel, sóval, borssal, paprikakrémmel ízesítjük – tehetünk bele leveskockát is. Ha a hús és a zöldségek, illetve a lencse is megpuhult, melegen tálaljuk.
Miért ajánljuk?
A lencsében rengeteg A- és B-vitamin található, emellett nagy mennyiségben megtalálható benne a kalcium, a foszfor, a vas, illetve fehérjét is tartalmaz, ahogyan a csirkemell is.