Hozzávalók:
2 szál újhagyma
30 dkg zöld spárga
30 dkg csirkemellfilé
olívaolaj vagy kókuszzsír
só
frissen őrölt bors
1 csésze zöldborsó
1.5 dl rizstejszín
1.5 dl zöldségleves-alaplé
1 db babérlevél
30 dkg fusilli tészta
2 ek olívaolaj
Elkészítés:
A megtisztított újhagymát felszeleteljük, a spárga fás részeit eltávolítjuk, alsó végét meghámozzuk, majd úgy három centiméteres darabokra vágjuk. Egy serpenyőben olajat vagy kókuszzsírt hevítünk, és megpirítjuk rajta a kisebb darabokra vágott csirkemellet, sózzuk, borsozzuk, majd kivesszük. Az újhagymát beletesszük a serpenyőbe és megfonnyasszuk, felöntjük a rizstejszínnel és az alaplével, hozzáadjuk a babérlevelet, a spárgát, a zöldborsót, és 2-3 percig forraljuk. Végül beletesszük a megpirított csirkemellcsíkokat, és összeforraljuk. A tésztát a csomagoláson található előírás szerint lobogó, forró vízben kifőzzük és leszűrjük, majd összekeverjük a mártással.