Hozzávalók (2 adaghoz):
25 dkg csirkemellfilé
2 db sárgarépa
1 db zeller
1 db póréhagyma
25 dkg burgonya
1 db diónyi gyömbér
1 db kisebb piros csilipaprika
1 db tyúkhúsleveskocka
1 tk currypor
5 dkg vörös lencse
só, bors, citromlé,
A zöldségeket megtisztítjuk, a répát, a pórét felkarikázzuk, a zellert, a burgonyát kockára vágjuk. A gyömbért a héj eltávolítása után lereszeljük. A kimagozott csilit vékony karikákra szeleteljük. A zöldségeket a gyömbért és a csilit egy lábasba tesszük és felöntjük 1-1,5 liter vízzel. Hozzáadjuk a leveskockát és a curryt, majd a kockára vágott csirkemellet is, és kis lángon, lefedve főzzük kb. 10 percig. Beleszórjuk a lencsét is, sózzuk, borsozzuk, ízesítjük a citromlével és addig főzzük, míg minden megpuhul a levesbe.
Kalóriatartalom: 320 kcal/adag
Miért ajánljuk?
A csirkemell értékes fehérjéket tartalmaz, míg a felhasznált zöldségek bővelkednek az anyagcserét felgyorsító anyagokban, például a csípős ízt adó kapszaicinben. Ebédre és vacsorára is fogyaszthatod.