Hozzávalók:
15 dkg zabpehely
12 dkg kókuszliszt
2 ek kakaópor
1 tábla étcsokoládé apróra vágva
1 db tojás
15 dkg eritrit
17 dkg kókuszzsír
Elkészítés:
A zabpelyhet, a kókuszlisztet, a kakaóport és az apróra tört étcsokit összekeverjük. A tojást simára keverjük az eritrittel, majd fokozatosan hozzáadjuk a lágy kókuszzsírt, és összedolgozzuk a száraz alapanyagokkal. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a masszából vizes kézzel kis gombócokat formázunk, amit a tenyerünkkel szétlapítunk a tepsin. 170 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük a kekszeket.
Csokis zabkeksz
Ha csokis kekszre vágysz, de már a gondolatától is rosszul vagy, hogy mennyi kalória lehet egy darabban, akkor van egy jó hírünk. Zabpehelyből is készíthetsz finom kekszet. Cukormentesen ráadásul.
Kövess minket a Facebookon!
AJÁNLÓ
- Aus. Open: Próbálom igazán megélni ezt a győzelmet – Marozsán Fábián
A legjobb 32 közé jutó játékos büszke rá, hogy szettveszteség nélkül verte meg Francesco Cerúndolót.