Hozzávalók:
2 db édesburgonya
2 szál újhagyma
olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
25 dkg darált marhahús
só
bors
kakukkfű
2 db paradicsom
Elkészítés:
Az édesburgonyákat alaposan megmossuk, majd alufóliára téve 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Ha megsült, kettévágjuk és a belsejét kikaparjuk. Az újhagymát karikára vágjuk, a zöld szárát félretesszük, a többit kevés olívaolajon megpirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd a darált húst és lepirítjuk. Sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítjük és beletesszük a cikkekre vágott paradicsomot, majd fedő alatt puhára főzzük. A ragut belekanalazzuk az édesburgonyába, és 10 percre visszatesszük a sütőbe.
Miért ajánljuk?
Az édesburgonya kiváló vitamin és szénhidrátforrás. A jó szénhidrátok közé tartozik, lassan szívódik fel, nem emeli meg a vércukorszintet. Rosttartalma is magas, ezáltal segíti az emésztést. A marhahús pedig az egyik legjobb fehérjeforrás.