Hozzávalók:
1 db burgonya (közepes méretű)
2 doboz tonhalkonzerv
1 db tojás
2 ek tahini
¼ csésze apróra vágott petrezselyem
¼ csésze apróra vágott zöldhagyma
½ db citrom leve
curry por
só
bors
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, apróra vágjuk, és megfőzzük, majd egy nagy tálban villával összetörjük. Hozzákeverjük a tonhalat, a felvert tojást, a tahinit, a fűszereket, és golyókat formázunk a masszából. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a tonhalas labdákat, és előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük, míg meg nem pirulnak.
Miért ajánljuk?
Edzés után gondoskodni kell arról, hogy a szervezet fehérjéhez és szénhidráthoz is jusson. Ebben az egyszerű tonhalas golyóban minden megvan, amire szüksége van a szervezetednek. Ráadásul a fűszerezéshez használt currynek számtalan jótékony hatása van, például gyulladáscsökkentő, emésztést segítő, hosszú távú fogyasztása pedig csökkenti a cukorbetegség kialakulását is.