Hozzávalók:
20 dkg kuszkusz
40 dkg túró
3 db tojás
3 ek nyírfacukor vagy eritrit
2 ek zsírszegény joghurt
1 db citrom reszelt héja és leve
40 dkg meggy
1 tk fahéj
Elkészítés:
A kuszkuszt 2 dl forrásban lévő vízzel felöntjük, lefedjük, és 15 percig állni hagyjuk. Ezután villával átkeverjük, és hagyjuk hűlni. Míg hűl a kuszkusz, a tojásokat szétválasztjuk. A túrót villával összetörjük, hozzákeverjük a tojássárgáját, a nyírfacukrot, a joghurtot és a citrom héját, illetve levét, majd belekeverjük a kihűlt kuszkuszt. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a masszába. Egy tortaformát kókuszzsírral kikenünk, elsimítjuk benne a masszát, és a tetejére rászórjuk a fahéjjal megszórt meggyet. 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük. Cukormentes lekvárt is tehetünk rá.