Hozzávalók:
1 db közepes fej karfiol
2 csomag mozzarella sajt
2 db tojás
só
oregánó
parmezán
paradicsomszósz
sonka
lilahagyma
paradicsom
Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedjük, aprítógéppel összevágjuk, majd mikrohullámú sütőbe tesszük 4-5 percre és megpároljuk. Egy tiszta konyharuhába öntjük a karfiolt és kinyomkodjuk belőle a levet (Vigyázat, forró! Nem árt egy kicsit hűlni hagyni). Ha kinyomkodtuk a levét, összekeverjük a két tojással, sóval, oregánóval, reszelt mozzarellával és a parmezánnal. Sütőpapírral kibélelt tepsibe vagy sütőformába szétnyomkodjuk a masszát, és 180 fokon 20 percig sütjük. Amikor kezd pirulni a teteje, kivesszük és elkészítjük a feltétet. Megkenjük paradicsomszósszal, és bármilyen sonkát, zöldségeket tehetünk rá. A tetejét megszórjuk reszelt mozzarellával, és ráhelyezünk néhány szelet paradicsomkarikát.
Miért ajánljuk?
A karfiolpizza beilleszthető a szénhidrátszegény étrendbe. Persze az sem mindegy, milyen feltét kerül rá. Ügyelj arra, hogy a paradicsomszósz ne tartalmazzon cukrot, a sonka sovány, a sajt zsírszegény legyen. Ezt az ételt a gluténérzékenyek is fogyaszthatják, mert nincs benne liszt.