Hozzávalók:
20 dkg lazac
2 tk rozmaring
2 tk olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 tk reszelt citromhéj
1 tk citromlé
½ tk só
¼ tk bors
1 cukkini (kisebb)
2 db kápiapaprika
A sütéshez grillpálca vagy saslikpálca, hurkapálcika
Elkészítés:
A lazacot megtisztítjuk és kisebb kockára vágjuk, a megtisztított cukkinit karikára, a paprikát pedig szeletekre aprítjuk. A rozmaringot egy tálba tesszük, hozzákeverjük az olajat, a zúzott fokhagymát, a citrom héját és levét, sózzuk, borsozzuk, majd az öntettel pácoljuk a lazacot, a cukkinit és a paprikát. Végül váltakozva felhúzzuk a saslikpálcikára a lazacot, a cukkinit és a paprikát. A lazacsaslikot megsüthetjük grillrácson vagy forró serpenyőben 5-6 percig.
Miért ajánljuk?
Az izomépítéshez elengedhetetlen a fehérje. A lazac rendkívül gazdag fehérjében és omega-3 zsírsavban is. Mindkét tápanyag hozzájárul az izmok építéséhez, regenerálódásához. Edzés után is fogyaszthatod.
Borítókép: Shutterstock