Hozzávalók:
15 dkg kókuszzsír
30 dkg étcsokoládé
5 db tojás
15 dkg nyírfacukor
12.5 dkg őrölt mandula
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 Celsius-fokra. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük. A vajat egy lábasban megmelegítjük, hozzáadjuk a darabokra tört étcsokoládét, és olvadásig keverjük. A lábast levesszük a tűzről és hagyjuk hűlni a keveréket, ha már nem túl meleg, elkeverjük benne a tojássárgáját. A masszát egy nagyobb edénybe öntjük, hozzákeverjük a cukrot és az őrölt mandulát, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét. Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát és 40-45 perc alatt készre sütjük.