Hozzávalók:
1 db egész csirke
só
olívaolaj
bors
fokhagyma
bazsalikom
kakukkfű
Elkészítés:
A csirkét megmossuk és szárazra töröljük, kívül és belül bedörzsöljük sóval. Az olajat elkeverjük borssal, zúzott fokhagymával, bazsalikommal, kakukkfűvel és ezzel a páccal megkenjük a csirkét. Előmelegített sütőben 170 Celsius-fokon körülbelül másfél óráig sütjük időnként meglocsolva a páccal. Ha szükséges, sütés végén magasabb hőfokon megpirítjuk a bőrét.
Miért ajánljuk?
A csirke magas fehérjetartalma miatt nagyon jó étel, hogy a fáradt izmokat energiával töltsd fel. Ha egészségesebben szeretnéd elfogyasztani, úgy sütöd meg, hogy a bőrét eltávolítod, így minimálisra csökkented a zsírbevitelt.