Az egykor húsimádó Lionel Messi ma már ugyan kevés húst eszik, de van, amire nem tud nemet mondani ő sem. Az édesanyja által készített paradicsomos-mozzarellás hússzelet a labdarúgó nagy kedvence. Az argentinok nagyon szeretik a marhahúst. A milanesa napolitana is ebből készül.
Hozzávalók:
4 szelet vékonyra vágott marhasteakhús (hátszín)
3 db tojás
1 tk oregánó
só
bors
2 csésze friss zsemlemorzsa
¼ csésze reszelt parmezán
2 gerezd apróra vágott fokhagyma
olívaolaj
½ csésze paradicsomszósz
4 szelet sonka
reszelt mozzarella sajt
Elkészítés: A tojásokat felverjük, elkeverjük benne az oregánót. A zsemlemorzsát elkeverjük a parmezánnal és az apróra vágott fokhagymával. A hússzeleteket ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd mindkét oldalát beleforgatjuk a tojásba, utána a zsemlemorzsába. Egy serpenyőben olajat hevítünk és a húst aranybarnára sütjük, majd papírtörlőre kiszedjük. A hús tetejét megkenjük paradicsomszósszal, ráterítünk egy-egy szelet sonkát, megszórjuk a reszelt mozzarellával és előmelegített sütőben addig sütjük, míg a sajt megpirul.