Hozzávalók:
5 ek durvára őrölt szezámmag
5 ek lenmagliszt
1 mokkáskanál só
1 mokkáskanál szódabikarbóna
5 db tojás
2 ek kókuszzsír
mák
Elkészítés:
A szezámmagot, a lenmaglisztet, a sót és a szódabikarbónát egy tálban elvegyítjük. A tojásokat szétválasztjuk, sárgáját összekeverjük a kókuszzsírral, és a száraz hozzávalókhoz öntjük. A fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a masszába. A tésztát egy kenyérsütő formába tesszük, a tetejét mákkal megszórjuk, végül 175 fokra előmelegített sütőben 35–40 percig sütjük.
Miért ajánljuk?
Bár a fehér kenyér ízét és illatát semmi nem pótolja, a paleo kenyerek mégis egészségesebbek és táplálóbbak.