Hozzávalók:
20 dkg csirkemell
só
bors
2,5 csésze mandulaliszt
½ tk teáskanál sütőpor
1 tk olasz fűszerkeverék
1 csipet fokhagyma por
3 db tojás
2 ek olíva olaj
pizzaszósz
növényi sajt
rukkola
koktélparadicsom
Elkészítés:
A csirkemellet csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd forró serpenyőben kevés olívaolajon megpirítjuk. Egy tálban összekeverjük a mandulalisztet, a sütőport, az olasz fűszerkeveréket, a fokhagymaport és a sót. Egy másik tálban összekeverjük a tojást és az olajat, majd hozzáadjuk a száraz hozzávalókhoz és addig keverjük, amíg tésztaállagú nem lesz. Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, elhelyezzük rajta a tésztát, lefedjük sütőpapírral és sodrófával vékonyra nyújtjuk. 175 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük. Amikor a tészta aranybarna, megkenjük paradicsomszósszal, rárakjuk a pirított csirkemellet, megszórjuk növényi sajttal, rukkolával és koktélparadicsommal és kb. 15 percre visszatesszük a sütőbe.