Hozzávalók:
15 dkg tészta (penne, makaróni, spagetti)
1 fej vöröshagyma apróra vágva
3 db paradicsom vagy egy doboz konzerv paradicsom
só
bors
2 ek paradicsompüré
1 dl vörösbor vagy 4 ek balzsamecet
1 tk eritrit
1 szelet tonhalsteak vagy 2 doboz tonhalkonzerv
Elkészítés: A tésztát a csomagoláson található előírás szerint forró, sós vízben megfőzzük és leszűrjük. Az apróra vágott vöröshagymát olívaolajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, és néhány percig főzzük, majd belekeverjük a paradicsompürét, a vörösbort vagy balzsamecetet, valamint az eritritet, és készre főzzük. A tonhalat villával összetörjük, összekeverjük a paradicsomszósszal és a tésztával.