Hozzávalók:
1 db közepes fej karfiol
2 gerezd fokhagyma
2 db tojás
2 db tojásfehérje
12 dkg reszelt sajt
10 dkg fetasajt
1 dl joghurt
2 ek zabpehely
Elkészítés:
A karfiolt megmossuk, rózsáira bontjuk és egy aprítógéppel morzsásra aprítjuk. Egy tálba öntjük és a mikrohullámú sütőben 5 percig pároljuk. Ha kihűlt, tiszta konyharuhába tesszük és kinyomjuk belőle a levét. A karfiolhoz hozzákeverjük a zúzott fokhagymát, a két egész tojást és a kemény habbá vert tojásfehérjét. Belekeverjük a reszelt sajtot, a fetasajtot, a joghurtot és a zabpelyhet is. A masszát muffinformákba töltjük. 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük.