Hozzávalók:
4 db keményebb, nagyobb paradicsom
olívaolaj
½ fej vöröshagyma
4-5 fej nagyobb csiperke gomba
só
bors
petrezselyem
1 csésze főtt rizs
10 dkg sajt
Elkészítés:
A paradicsomok tetejét levágjuk, a közepét kikaparjuk. Az olajat felforrósítjuk, megpároljuk rajta az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a megtisztított, apróra vágott gombát, sózzuk, borsozzuk és puhára pároljuk. Az elkészült gombát összekeverjük a főtt rizzsel és a petrezselyemmel és megtöltjük vele a paradicsomot. Egy tűzálló tálba sütőpapírt rakunk, elhelyezzük benne a paradicsomokat, megszórjuk a tetejét sajttal, és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20-percig sütjük, míg a sajt megpirul.