Hozzávalók:
14 dkg teljes kiőrlésű liszt
10 dkg (sütőporral kevert) liszt (self-raising)
1 tk szódabikarbóna
1 tk sütőpor
1 csipet só
30 dkg érett banán
4 tk agavészirup
3 db tojás
1.5 dl zsírszegény joghurt
2.5 dkg aprított dió vagy pekándió vagy datolya
Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 160 fokra. A liszteket össze keverjük a szódabikarbónával, a sütőporral és egy csipet sóval. A banánt villával összetörjük, hozzákeverjük a szirupot, a tojásokat és a joghurtot, majd óvatosan összeforgatjuk a száraz hozzávalókkal. A masszát egy sütőpapírral kibélelt formába öntjük, a tetejét megszórhatjuk apróra vágott dióval vagy datolyával, majd 160 fokon egy órán át sütjük.