Hozzávalók:
25 dkg penne (durumtészta)
1 csokor friss bazsalikom
1 közepes fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
½ kg paradicsom
olívaolaj
1 ek vörösbor vagy balzsamecet
só
bors
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát olajon megpároljuk, utána hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és az apróra vágott bazsalikomot, majd néhány percig együtt pároljuk őket. A paradicsom héját leforrázzuk és lehúzzuk, a paradicsom húsát összevágjuk és beletesszük a serpenyőbe, majd hozzáadjuk a vörösbort vagy a balzsamecetet. Sózzuk, borsozzuk, időnként megkevergetjük és készre főzzük. Ha nem válik egynemű szósszá, akkor botmixerrel pürésíthetjük. A tésztát a csomagoláson található utasítás szerint forró, sós vízben kifőzzük és leszűrjük, utána összekeverjük a paradicsomszósszal.
Miért ajánljuk?
A durumtészta könnyen emészthető, értékes fehérjéket és ásványi anyagokat tartalmaz, a benne lévő rostok pedig elősegítik az emésztést. Ha a tésztát zöldségekkel, hallal, csirkével fogyasztjuk, máris beilleszthetjük az egészséges táplálkozásba.